Social

Serghei Lavrov: Normalizarea relatiilor dintre Moscova si Londra depinde de partea engleza

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov , a declarat ca normalizarea relatiilor dintre Moscova si Londra depinde de partea engleza.

„Acum, totul depinde de Londra. Acolo s-au luat deciziile antiruse: ne-au indepartat diplomatii, au blocat lucrarile la o serie de acorduri, printre care si pe cel privind regimul vizelor, au refuzat contactul cu Serviciul Federal de Securitate, ceea ce presupune in mod automat suspendarea cooperarii antiteroriste”, a declarat Lavrov.

Ministrul de Externe spune ca Rusia este de mult timp pregatita pentru o redresare a relatiilor diplomatice si ca apelurile lansate de Moscova trebuie sa se faca auzite. „Trebuie sa eliminam problemele create in mod artificial si nu de catre noi", a adaugat el.

Cele doua state au suferit o racire a relatiilor diplomatice dupa asasinarea lui Aleksandr Livtinenko in noiembrie 2006 la Londra. Livtinenko, fost agent al serviciilor secrete ruse, a fost un critic aspru la adresa politicii de la Kremlin.

Ulterior, mai multi diplomati rusi au fost expulzati din Marea Britanie, iar, in replica, ministerul de Externe al Rusiei a ordonat inchiderea a doua filiale din Rusia ale organizatiei culturale British Council .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea