Social

#serbia #transport #europa

Serbia vrea sa devina centrul infrastructurii de transport al Europei de sud-est

Presedintele sarb a declarat, marti, ca, odata cu finalizarea coridorului 10 de autostrada, de la granita cu Ungaria pana la cea cu Macedonia si Bulgaria, Serbia va deveni centrul infrastructurii din sud- estul Europei , transmite Tanjug.

Sesizand importanta strategica si economica a atragerii transportului de marfuri si persoane din si spre Uniunea Europeana pe directia de sud-est, Tadic concluzioneaza ca Europa va avea mult mai multa nevoie de Serbia dupa terminarea infrastructurii drumurilor incepute decat in prezent.

„Ar trebui sa luptam ca Serbia sa devina cel mai atractiv loc din sud-estul Europei pentru investitori , dar si cea mai atractiva solutie din perspectiva stabilitatii politice - sa fim parte a solutiei si nu problema in sine”, a subliniat presedintele sarb, care a vizitat o portiune in constructie a autostrazii.

Fara completarea infrastructurii de drumuri, Serbia nu va avea capacitatea de a-si atinge potentialul de dezvoltare si nici de a atrage destui investitori internationali.

Ministrul infrastructurii Milutin Mrkonjic a declarat ca toate portiunile coridorului 10 de autostrada ar trebui sa fie terminate in maximum doi ani, conform termenului limita stabilit.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea