Social

#serbia #plateste #1 milion euro #mladici

Serbia ofera un milion de euro pentru informatii despre Mladici

Serbia si-a reinnoit oferta de a plati o rascumparare de un milion de euro pentru informatii care sa duca la arestarea suspectului de crime de razboi Ratko Mladici.

"Oferta este absolut valabila. Oricine ne da o informatie buna care sa ne conduca la arestarea lui Mladici va primi un milion de euro", a declarat ministrul pentru cooperarea cu Tribunalul Penal International (TPI) pentru cotidianul Vecernje Novosti, informeaza Reuters.

Mladici, fostul comandant militar al sarbilor bosniaci in timpul razboiului din 1992-1995 din Bosnia, a fost inculpat in 1995 pentru genocid, dupa asediul de 43 de luni al orasului Sarajevo si pentru orchestrarea masacrului de la Srebrenita, in care au fost ucisi 8.000 de musulmani. Arestarea sa este conditia principala pentru avansarea Serbiei catre Uniunea Europeana.

Serbia sperase ca arestarea lui Karadzici, in iulie, va fi de ajuns, dar cateva dintre statele membre au insistat asupra arestarii lui Mladici. Procurorul TPI Serge Brammertz se va afla la Belgrad luni, pentru a evalua progresele Serbiei catre prinderea lui Mladci si a unui alt fugar , fostul lider al sarbilor din Croatia, Goran Hadzici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea