Social

#politica #arest #dan diaconescu

Senzational! Dan Diaconescu intra in politica

Isi face partid si candideaza la presedintie! Asta i-a spus, din arestul Rahova, Dan Diaconescu avocatului sau, Catalin Fenechiu, spre a transmite poporului roman. Daca va fi bine sau rau si pentru Dan Diaconescu , si pentru politica, si pentru noi, romanii, ramane de vazut.

Avocatul lui Dan Diaconescu a anuntat, ieri-dimineata, in emisiunea "Zori de zi", de la OTV, ca mogulul "televiziunii poporului" intra in politica. Evident ca nu este o informatie cu totul noua, dar sunt senzationale atat momentul ales, cat si fermitatea anuntului. Senzationale sunt, dupa cum veti vedea, si cele doua opinii, ale lui Madalin Voicu si Florin Tudose, aproape copii la indigo, desi vin din doua zone diferite: politica si psihiatrie!

"Probabil ca aceasta experienta nefasta l-a convins"

In cursul zilei de ieri, am stat de vorba cu avocatul Catalin Fenechiu, unul dintre maestrii care-l reprezinta in instanta pe patronul OTV. Avocatul ne-a oferit amanunte privind intentia lui DD de a intra in politica, declarandu-ne, printre altele:

"Intr-o emisiune televizata de acum cateva zile, unde a avut invitata o femeie din popor (n.r. – o batrana din judetul Dambovita careia i se spunea "Baseasca"), Dan Diaconescu a spus ca isi va face partid si va candida la presedintie in 2014. In zilele urmatoare, el a mai facut niste declaratii legate de aceasta intentie. Ulterior, dupa ce a fost retinut si arestat, mi-a explicat si mie (n.r. - avocatului Fenechiu), si altora ca probabil toate aceste situatii prin care trece ar putea avea o explicatie in intentia lui de a-si face partid.

Miercuri insa, el mi-a reiterat acesta intentie, spunandu-mi: "Sunt mai hotarat ca oricand sa-mi fac partid si sa intru in politica!". Probabil ca aceasta experienta nefasta prin care trece l-a determinat pe Dan Diaconescu sa intre in politica".

Madalin Voicu: "Ne-am nenorocit!"

Politicianul si artistul (muzician cu blazon) Madalin Voicu nu vede cu ochi buni intentia lui DD de a intra in politica.

"Ne-am nenorocit. Daca a reusit sa bulverseze intreaga scena media, cum credeti ca va face el fata in politica? (…) Eu cred ca media ar trebui sa ramana macar ca activitate, independenta. Multi oameni din media s-au vandut, s-au cumparat si Dan Diaconescu deja este un exemplu, pentru ca el a pledat tot timpul pentru o anumita zona a politicii si cred ca de-aia i se si trage acest episod.

Probabil ca el, in situatia in care e, se gandeste ca, intrand in politica, devine oficial... Dar eu cred ca nu are ce cauta Dan Diaconescu in politica pentru ca s-ar incurca si mai tare lucrurile. Noi, in politica, avem tot felul de neaveniti si parveniti care strica imaginea politicii. De aceea si populatia judeca politicienii de multe ori tendentios. Un Dan Diaconescu in plus nu ar aduce nimic bun imaginii politicii.

Eu l-am scapat pe Diaconescu sa nu-i inchida definitiv OTV-ul. Acum, dupa ce a facut o gramada de lucruri ciudate, ca sa nu zic dubioase, eu cred ca Diaconescu incearca sa intre in politica pentru ca sa spele intr-un fel sau sa isi anuleze multe dintre greselile facute. Dar, dupa parerea mea, nu este o solutie, nu este o reteta sa intri in politica, in postura in care este Dan Diaconescu. Pentru ca el este un tip care a facut bani, care a facut business din media, nu a facut nimic educativ.

El a fost excentric, s-a gandit mai mult la gusturile dulgherilor, tapiterilor, manichiuristelor, ospatarilor, manelistilor. El nu i-a educat cu nimic pe cei care se uita la emisiunile de la OTV. Nu vreau sa fiu cu nimic rautacios, eu am fost tot timpul alaturi de el, dar, vazand cum cade in derizoriu, m-am abtinut sa ma mai duc la emisiunile lui. Grav nu este ca exista Dan Diaconescu si OTV, ci grav este ca se cumpara Dan Diaconescu si OTV.

La fel cum grav nu este ca exista Traian Basescu, ci ca exista oameni care voteaza astfel de personaje. Eu nu am a argumenta cum fac unii si altii bani. Tragedia este ca, la ora actuala vulgul, care se afla in degringolada, alege kitschiul, in loc sa aleaga lucrurile eficiente, profesioniste. In ce partid l-as vedea? In partidul oportunistilor, pe care sa-l creeze el si sa fie si presedinte", spune Madalin Voicu.

Tudose (psihiatru): "Este tragic!"

Pe de alta parte, cunoscutul psihiatru Florin Tudose spune:

"Este cel mai tragic lucru care ni s-ar putea intampla. Iar Dan Diaconescu, prin acest gest, si-ar rata si ultima sansa de a mai fi considerat vreodata o persoana onorabila (...) Nu cumva vrea si el sa candideze la Partidul Romania Mare, unde este trambulina tuturor personajelor dubioase, unde au intrat si Becali, si Miron Cosma, si Nati Meir? (...) Il si vad pe Dan Diaconescu in fruntea unui partid sustinut de Oana Zavoranu, de Nichita, de Sexy Braileanca, de Magda si de alti ciumaci de la OTV (...) Acest mod becalizant si otevizant al politicii romanesti trebuie sa inceteze. Si va inceta in momentul cand cei care-l propun nu vor mai avea privilegii si imunitate".

Se muta politica la DNA?

In cursul zilei de ieri, a fost audiat de DNA, ca martor in dosarul Diaconescu, chiar doctorul Sorin Oprescu, primarul general al Bucurestilor. La un moment dat, intr-o discutie telefonica interceptata, Dan Diaconescu ar fi fost intrebat de interlocutor "daca a vorbit cu primarul".

Diaconescu le-ar fi precizat procurorilor ca el nu a vorbit niciodata cu Ion Mot (cel care i-a reclamat pe el si pe clarvazatorul Doru Parv) si ca, in schimb, putea fi vorba fie de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, fie de primarul Marian Vanghelie sau de primarul Andrei Chiliman, edili pe care el i-a avut invitati in diverse emisiuni. Daca si ceilalti doi primari bucuresteni vor fi audiati sau nu, ramane de vazut. Pana una alta, azi, la recurs, vom afla daca Dan Diaconescu va fi liber.Sau nu.

"Sunt mai hotarat ca oricand sa-mi fac partid si sa intru in politica!"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea