Social

#furtuna spatiu #Agentia Spatiala Europeana #Romania spatiu #fotografii spatiu

Senzational! Cum se vede Romania din spatiu!

Agentia Spatiala Europeana a surprins o serie de imagini senzationale cu Romania vazuta din spatiu, in timpul unei furtuni. Daca te impresioneaza de obicei imaginea fulgerelor pe cer, observabila de pe Pamant, vei descoperi ca ea este cu atat mai uimitoare de la sute de kilometri deasupra planetei noastre.

In fotografiile surprinse de astronautul olandez Andre Kuipers in anul 2012, in timpul unei expeditii pe Statia Spatiala Internationala si facute publice recent, Pamantul pare mai degraba o planeta de jucarie, peisajul fiind surprins in timpul unei imense acumulari de fulgere.

Daca de pe Terra abia se pot observa izolat fulgerele in timpul unei furtuni, din spatiu sunt vizibile intr-un numar mult mai mare, concentrate in sisteme vaste de nori.



In imagini, se poate vedea si estul Romaniei "atacat" de fulgere dintr-o perspectiva unica, de la 410 km distanta de Pamant.

Fulgerele deasupra estului Romaniei au fost fotografiate in jurul orei 8.55 PM, astronautii filmand si un videoclip de 49 de imagini surprinse in miscare, Statia Spatiala Internationala deplasandu-se cu o viteza de 27,600 km/h.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Sursa foto: esa.int

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea