Social

#avion #avion francezi #avionul viitorului

Senzatii tari cu avionul din sticla

"Batalia" pentru locurile la fereastra avionului va deveni in curand istorie. O companie franceza a proiectat un avion al carui fuselaj este lipsit de ferestre. Practic, clasicele hublouri au fost inlocuite cu ecrane imense din sticla atat pe laterale, cat si pe planseul avionului.

Aeronava de lux la care lucreaza francezii da practic senzatia pasagerilor ca plutesc printre nori. Pe aceste ferestre-ecran vor putea fi proiectate atat imagini surprinse de camerele de filmat amplasate in exteriorul avionului, cat si filme sau videoconferinte. Ecranele vor fi mai subtiri si mai usoare decat geamurile obisnuite, iar forta de frecare va fi redusa.

Specialistii Technicon Design sustin ca eliminarea ferestrelor din aeronave va reduce si greutatea aparatelor de zbor, diminuand in acest fel si costurile de combustibil. In plus, si proiectantii vor avea mai multe sanse de a crea interioare mult mai spectaculoare.

Aparatul de zbor va deveni realitate in 2018 si va zbura intre Londra si New York in doar trei ore.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea