Social

# simptome coronavirus #sentinta dura #inchisoare

Sentinta dura! Un an de inchisoare deoarece a ascuns simptomele Covid

O femeie din China a primit pedeapsa cu inchisoarea deoarece a ascuns siptomele de infectie cu noul coronavirus la urcare in avion.

 

Un tribunal din China a dat verdictul pentru o femeie in varsta de 37. O asteapta un an de detentie deoarece in luna martie a anului trecut a luat pastile pentru a-si scadea febra inainte de a se urca intr-un avion care decola din SUA cu destinatia China. 

Femeia a dezvaluit ca are simptome doar dupa aterizarea la Beijing si mai tarziu a fost testata pozitiv pentru coronavirus. Aproximativ 63 de contacti apropiati au trebuit atunci sa intre in carantina.

Actiunile sale au constituit o incalcare a normelor antiepidemice din China si un risc sever de raspandire a virusului, potrivit unei hotarari a unui tribunal din Beijing din octombrie anul trecut, citata miercuri de Global Times.

Ea a fost condamnata la un an de inchisoare si la un an de proba pentru infractiunea de obstructionare a prevenirii bolilor infectioase, potrivit newsweek.ro.

China are unele dintre cele mai stricte restrictii anticoronavirus din lume. Tocmai aceste restrictii sunt cele care au dus la eradicarea pandemiei in aceasta tara. Tara tine in mare masura pandemia sub control de la inceputul verii anului trecut. Miercuri au fost raportate doar 75 de cazuri de infectie cu noul coronavirus in intreaga China.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea