Social

#carii #sensodyne #dinti #pasta de dinti

Sensodyne – pentru ca dintii nostri sa aiba o vacanta fericita

Zilele de vara ne imping catre tentatiile racoritoare care nu pot lipsi din alimentatia noastra zilnica. Inainte sa cedam acestor tentatii, ar trebui sa ne gandim daca dintii nostri sunt pregatiti pentru ele. Inghetata, ceaiul rece, cafeaua cu gheata sunt doar cateva dintre alimentele care ne pot chinui dintii si, o data cu ei, vacantele insorite.

 

Daca simtim o durere scurt, ascutita, la alimente si bauturi pe care le consumam, inseamna ca avem dinti sensibili . In cele mai multe dintre cazuri, durerea apare la mancaruri si bauturi reci . O treime dintre pacientii cu dinti sensibili acuza dureri si la alimente sau lichide fierbinti, iar durerea poate aparea si la dulce sau acru.

In majoritatea situatiilor, alterarea smaltului dentar este fenomenul care provoaca sensibilitatea dentinara. Acest lucru se intampla in general din cauza placii bacteriene care persista, se transforma in tartru si incepe sa erodeze smaltul. Dintii sensibili reprezinta o problema de sanatate importanta, cu atat mai mult cu cat afecteaza aproape jumatate din populatie. Multe dintre persoanele cu dinti sensibili nu sunt diagnosticate si tratate pentru ca nu se duc la medic. Un studiu realizat de o companie farmaceutica in randul medicilor dentisti arata ca peste 40% din populatia din Europa Centrala si de Est cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani are dinti sensibili. Studiul mai arata ca dintre femei, 48% sufera de dinti sensibili, iar dintre barbati, 38% descopera ca au dinti sensibili. In Romania, 1 din 3 adulti are dinti sensibili. Hiperestezia dentinara se manifesta si la copii sau la persoane de varsta mai inaintata.

Prima reactie, fireasca de altfel, a persoanelor cu dinti sensibili este sa evite alimentele si bauturile care le provoca durere si sa-si schimbe, astfel, modul de viata. Solutia pentru ingrijirea dintilor sensibili este mai simpla decat credem. Gama Sensodyne a fost creata de compania GlaxoSmithKline Consumer Healthcare special pentru ameliorarea problemelor de sensibilitate a dintilor. Gama Sensodyne contine patru paste de dinti - Sensodyne Whitening, Sensodyne Fluoride, Sensodyne Total Care si Sensodyne Classic - apa de gura , ata dentara si doua periute de dinti, cu peri moi si medii.

Pasta de dinti Sensodyne Classic contine clorura de strontiu care reduce hipersensibilitatea dentinara. Sensodyne Fluoride contine clorura de potasiu care reduce hipersensibilitatea dentinara si fluorura de sodiu care are efect anticarie.

Sensodyne Whitening are ca ingrediente active clorura de potasiu pentru ameliorarea hiperesteziei dentinare si fluorura de sodiu cu efect anticarie, iar pirofosfatul tetrapotasic previne si indeparteaza petele dentare precum cele de ceai, cafea sau nicotina. Clorura de potasiu din Sensodyne Total Care reduce hipersensibilitatea dentinara, iar fluorura de sodiu are efect anticarie si de remineralizare osoasa. Citratul de zinc combate placa bacteriana si previne formarea tartrului, pe cand vitaminele E si B5 favorizeaza vindecarea, previne inflamatia gingiei si protejeaza tesutul dentar.

Soft Sensodine, pentru dinti sensibili

Periuta Sensodyne SOFT SENSITIVE este noutatea verii in aceasta gama si este la fel de importanta pentru persoanele cu dinti sensibili, mai ales ca un periaj prea dur cu periute neadecvate poate provoca sau agrava hiperestezia dentinara. Periuta Sensodyne SOFT SENSITIVE are un cap mic si rotunjit care ajunge pe suprafete greu accesibile si care se adapteaza formei dintelui ajutand astfel la un periaj minutios.

Perii sunt moi si rotunjiti astfel incat pot curata cu delicatete dintii si gingiile fara sa le irite. Manerul este si el special conceput pentru o aderenta mai buna a mainii si pentru controlul periajului. Periuta Sensodyne este recomandata de medicii dentisti tuturor celor care au dintii sensibili, tocmai pentru a nu agrava aceasta suferinta.

Este foarte important sa folosim si apa de gura in igiena dintilor, cel putin o data pe zi inainte de culcare, in primul rand pentru ca, prin clatire, indepartam toate resturile care raman in gura dupa periaj si apoi pentru ca substantele continute de apa de gura creeaza un scut protector impotriva bacteriilor, pe timpul noptii. Apa de gura Sensodyne pentru clatirea dintilor si gingiilor sensibile are clorura de potasiu, care, asa cum am mentionat, amelioreaza sensibilitatea dintilor. Apa de gura Sensodyne nu contine alcool sau coloranti.

Ultimul, dar nu cel din urma aliat din aceasta gama pentru ingrijirea dintilor sensibili este ata dentara Sensodyne. Aceasta rola de 30 de metri fluorizata si mentolata intregeste ritualul zilnic de ingrijire a dintilor.

Produsele din gama Sensodyne reduc durerea cauzata de hiperestezia dentinara, asigura o buna igiena si protectie a dintilor si gingiilor, dandu-le un aspect sanatos, dar are grija si ca respiratia noastra sa fie proaspata in fiecare zi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea