Social

Senatul ataca libertatea presei "negative"

La initiativa senato-rului Gheorghe Funar (PRM) si a deputatului Ioan Ghise (PNL), Senatul Romaniei a adoptat o lege care spune: “Programele de stiri ale posturilor de radio si televiziune contin, in pondere egala, stiri cu teme pozitive si respectiv negative.”

Altfel urmeaza amenzi. Cu greu ar putea Senatul sa nascoceasca o prostie mai mare. Unii parlamentari, daca apar la televizor, se cred specialisti de presa. Dar daca, Doamne fereste, intr-o zi s-ar prabusi cladirea Senatului?

In mod normal toate posturile de radio si televiziune si-ar construi jurnalele pe acest eveniment. Acum insa trebuie, “in pondere egala”, sa dea si stiri pozitive. Adica, bine ca s-a prabusit, bine ca am scapat de ei etc.!? Cine hotaraste care este o stire pozitiva? Consiliul National al Audiovizualului . Dar CNA-ul nu este o institutie de presa! Dar CNA-ul a fost impotriva acestei reglementari .

Continuarea in Gardianul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea