Social

Senatul aproba legea de desfiintare a taxei auto

Senatul scoate in afara legii taxa auto . Plenul acestei camere a Legislativului a adoptat, astazi un proiect de lege initiat de Partidul Democrat Liberal (PDL) care prevede anularea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule si restituirea sumelor incasate din aceasta taxa auto , in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii.

Propunerea legislativa privind modificarea Legii nr.571/2003, Codul fiscal , cu modificarile si completarile ulterioare a fost adoptata cu majoritate de voturi si reglementeaza modificarea Codului Fiscal, in sensul propunerii de a abroga articolele din lege referitoare la taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule precum si restituirea sumelor incasate din aceste taxe speciale.

In plus, plenul Senatului a adoptat si masura care prevede restituirea banilor platiti pentru aceste taxe de catre persoanele fizice si juridice, Ministerul Finantelor urmand a face acest lucru in termen de 90 de zile de la depunerea de catre acestea a solicitarii. Astfel ca, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, Ministerul Economiei si Finantelor va trebui sa alcatuiasca un set de masuri pe care va trebui sa le aplice dupa adoptarea acestei legi de catre Senat si sa il treaca pentru aprobare si prin Guvern.

Initiatorii proiectului de lege au motivat introducerea acestei propuneri legislative prin faptul ca introducerea acestei taxe speciale contravine Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, nivelul taxei fiind "unul foarte ridicat, devenind o povara fiscala exagerata pe care cetatenii trebuie sa o suporte la achizitionarea autoturismelor".

Executivul s-a opus acestei initiative legislative, afirmand ca potrivit Comisiei Europene, Romania practica o taxare excesiva a masinilor vechi din alte state membre, iar Comisia a solicitat autoritatilor de la Bucuresti inlocuirea acestei taxe si nu eliminarea ei.

Aceasta lege va trebui sa treaca insa si prin Camera Deputatilor, aceasta camera fiind forul decizional in privinta acestui act normativ.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea