Social

Senatorii interzic nuntile in corturi

Nuntile, botezurile si petrecerile in aer liber au primit o grea lovitura din partea senatorilor. Membrii Comisiei juridice au decis interzicerea si sanctionarea organizarii de petreceri in corturi aflate in apropierea blocurilor de locuit si daca se folosesc instrumente de aparatura muzicala care sa provoace tulburarea linistii publice.

Senatorii au adoptat un amendament la legea care sanctioneaza incalcarea ordinii si linistii publice. Printre cei care au semnat propunerea de modificare se numara seniorul liberal Radu Campeanu , conservatorul Marius Marinescu ( foto ) si fostul presedinte Ion Iliescu.

Nunta fara lautari

in cadrul dezbaterilor, reprezentantul Ministerului de Interne, Mircea Alexandru, a propus interzicerea petrecerilor in corturi daca se folosesc instrumente muzicale care tulbura linistea publica.

Intrebat de ziaristi daca se poate sa existe "nunta fara lautari", Mircea Alexandru a raspuns afirmativ. in ceea ce priveste nuntile cu lautari, el a explicat ca acestea trebuie sa fie organizate in restaurante, nu intre blocuri. "Legea 61 vine si sanctioneaza nesimtirea, pana la urma, sau lipsa de buna convietuire ", a spus Alexandru. Marius Marinescu a declarat, dupa iesirea din sala de sedinta, ca este nemultumit de eliminarea din textul propunerii legislative a intervalului orar in care trebuie pastrata linistea publica.

"Sunt foarte multe persoane care lucreaza in ture de noapte, sunt medici, sunt persoane care lucreaza in industria cu foc continuu si au nevoie sa se odihneasca si dupa-amiaza, sunt oameni bolnavi, sunt copii care trebuie sa se odihneasca intre aceste ore", a mentionat Marinescu. El a propus ca intre orele 13-17 si 21-9 sa fie interzisa tulburarea linistii publice prin orice fel de zgomote.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea