Social

Semnalul dat de maghiarimea din Romania

Realizam in numarul anterior o retrospectiva a gesturilor facute de Traian Basescu in favoarea UCM, devenita PCM, atit prin denuntarea UDMR ca nemaireprezentind interesele maghiarimii din Romania, cit si prin sprijinul fatis acordat noii formatiuni, prin program definita drept alternativa la UDMR.

La 4 decembrie 2007, Traian Basescu l-a primit in audienta la Cotroceni pe Laszlo Tokes , liderul informal al UCM, pentru a-l felicita cu prilejul cistigarii unui loc de europarlamentar. Laszlo Tokes il obtinuse candidind ca indepedent (PCM nu reusise sa se inscrie la Tribunal) impotriva UDMR. A fost un gest public de sprijinire a UCM nu numai in sine, dar si prin continutul discutiilor. Astfel, raspunzind felicitarilor adresate de presedinte, Laszlo Tokes a multumit pentru ajutorul acordat prin declaratiile anti-UDMR si a lansat un nou atac la adresa formatiunii lui Marko Bella . Vorbind de nemultumirea maghiarilor din Covasna si Harghita fata de "oficialii nomenclaturisti maghiari", pastorul a mentionat:
"Acea nemultumire pe care ati exprimat-o si eu am simtit-o".

 

Continuarea in Jurnalul National


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea