Social

#carne de porc infestata #pesta porcina # pericol carne de porc #carne de porc

Semnal de alarma! Ce efecte are carnea de porc infestata cu pesta porcina asupra oamenilor

Pesta porcina continua sa faca ravagii in Romania. Virusul se raspandeste cu repeziciune si a dus deja la uciderea a zeci de mii de animale. Pesta se raspandeste rapid si multe persoane au inceput deja sa se fereasca sa mai cumpere sau sa consume carne de porc.

Exista insa si persoane care, din teama de a nu piede animalele le sacrifica pentru consum, chiar daca doreau sa pastreze porcii pentru Craciun. Putini stiu insa care sunt efectele pe care le are consumul de carne de porc infectata cu peste porcina.

Ce efecte are asupra oamenilor consumul de carne de porc infestata

Virusul de pesta porcina africana rezista la temperaturi scazute. Astfel, pastrarea carnii la congelator nu distruge acest virus. Totusi, virusul de pesta porcina este distrus la caldura. Asta inseamna ca prin gatire dispare riscul. De exemplu, la o temperatura de 56 de grade Celsius, pentru un timp de 70 de minute, virusul devine inactiv. La 60 de grade Celsius sau mai mult, inactivitatea se va declansa in 20 de minute (sau mai puțin), scrie cancan.ro. Asadar, daca este preparata termic foarte bine si nu este consumata in sange, sau cruda (multe gospodine gusta carnea tocata inainte de a o prepara pentru a se asigura ca are suficiente condimente), carnea de porc nu reprezinta niciun pericol pentru oameni.

Cu toate acestea, specialistii nu recomanda consumul carnii de porc bolnav de pesta porcina, deoarece vizual, carnea nu este deloc placuta. Aceasta este infiltrata hemoragic, iar splina, are culoarea aproape neagra.

Desi pesta porcina nu are niciun efect asupra oamenilor, exista o teama imensa in legatura cu aceasta. Teama este provocata de pierderile pe care marii producatori le au. In momentul in care un focar de pesta porcina africana a fost confirmat in apropierea unei ferme sau unei gospodarii cu porci, acestia trebuie ucisi chiar daca nu sunt bolnavi. Prin acest proces se doreste oprirea raspandirii bolii, potrivit cancan.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea