Social

#SHU Marie Curie #bebelusi sarmale #avertisment medici parinti #bebelusi SHU

Semnal de alarma al medicilor privind alimentatia bebelusilor!

Medicii Spitalului "Marie Curie" din Capitala, unde sunt internati pe banda rulanta bebelusi diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic, trag un serios semnal de alarma, dupa ce au descoperit ca doi copii au fost hraniti cu supa de pui si sarmale la varsta de 6 si 7 luni! Medicii avertizeaza parintii sa fie foarte atenti atunci cand isi hranesc bebelusii!


„Copilul caruia i s-au dat sarmale este in aceeasi stare, este un copil grav, care face dializa peritoneala, celalalt este intr-o stare ceva mai buna, fara dializa si ramane in continuare pe tratament”, a declarat luni medicul Mihaela Balgradean, sefa sectiei de Nefrologie a spitalului “Marie Curie” referitor la starea bebelusilor din Fetesti internati vineri seara si diagnosticati cu sindrom hemolitic- uremic.

Cu aceasta ocazie, medicul a atras atentia parintilor sa nu introduca carne in meniul copiilor sub 10 luni. Chiar si asa, cea de porc este interzisa pana la doi ani.

„Carnea nu era indicata in niciun caz la varsta de 7 luni si jumatate, cat are el, pentru ca in nicio prescriptie de diversificare alimentara nu figureaza carnea, din mai multe motive. Tubul digestiv al copilului nu e maturizat pentru a procesa un astfel de aliment, pana la varsta de doi ani si, asa cum se stie, este vorba despre o cantitate mare de proteine pe care nu trebuie sa o primeasca in exces, la aceasta varsta.

Daca vedeti pe internet retete in care se recomanda carnea, la varsta de sase luni, ar bine sa stergeti acele informatii. in noile scheme de diversificare carnea de introduce in meniul copilului incepand cu varsta de 10 luni. Dar in niciun caz cu carne procesate de genul sarmale, perisoare, mici, sarmale, cum noi am intalnit in multe dintre cazurile de sindrom hemolitic uremic din uremic. Cand se introduce carnea in alimentatie se incepe cu cea de pui, apoi de vita”, a mai spus dr Mihaela Balgradean.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea