Social

Sejururile externe raman cu aceleasi preturi, iar cele interne se scumpesc

Desi serviciile statiunilor litorale din Romania au ramas aproape la fel. Grecia si Bulgaria vor primi, fiecare, cate 250.000 de turisti din Romania. Cursele charter spre Turcia s-au dublat, la fel si numarul de turisti romani din Tunisia.

Anul acesta se estimeaza ca Turcia va atrage 150.000 de turisti romani, in special in Antalya.

Preturile pachetelor turistice au ramas in mare parte la fel cu cele de anul trecut, doar in unele cazuri suferind usoare cresteri din cauza modificarii pretului la combustibili, potrivit lui Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

„Nu se inregistreaza scumpiri la pachetele externe, ba din contra, volumul face ca preturile sa scada la unele din produsele turistice”, afirma Camelia Savu, director de vanzari la Paralela 45 . Nici la agentia J’Info Tours nu s-au inregistrat cresteri ale preturilor. „Noi am negociat aceleasi preturi ca anul trecut. Am reusit asta avand un volum superior de calatorii, insa nu a fost usor, mai ales ca hotelurile si zborurile au tendinta de a se scumpi de la an la an”, afirma Cristina Irimia, director de marketing.

Sejururile pe litoralul romanesc sunt insa mai scumpe cu 5-7% fata de anul trecut, din cauza cresterii preturilor la diverse utilitati. Desi pachetele turistice s-au scumpit, anul acesta se estimeaza ca numarul de turisti sa creasca cu 15% fata de anul trecut, cand 1,2 milioane de romani si straini au ales sa-si petreaca concediul pe litoralul nostru.

Grecia va atrage cei mai multi romani in acest an

Din estimarile ANAT, anul acesta topul destinatiilor este condus de Grecia si Bulgaria, unde vor merge cel putin 250.000 de romani pentru fiecare destinatie in parte.

Urmatoarea in top, Turcia, destinatie spre care numarul de zboruri charter s-a dublat comparativ cu 2007, va atrage anul acesta 150.000 de romani, fata de 80.000 anul trecut. Nici destinatiile “clasice” si mai scumpe nu vor ramane neglijate. „Ne asteptam ca anul acesta un numar de aproximativ 35.000 de romani sa viziteze Spania, si circa 100.000 de turisti pentru circuitele din Franta si Italia, destinatii unde sejururile sunt mai scumpe”, spune Traian Badulescu.

Preturi de la 345 de euro pentru o vacanta

Pentru sezonul estival, agentia de turism Paralela 45 se asteapta sa aiba 10.000 de turisti din Bucuresti si din tara pentru Antalya, unde preturile pornesc de la 450 de euro pentru un sejur de sapte nopti cu masa in functie de hotel, transport cu avionul si transferuri. Cei de la agentia J’Info Tours mizeaza pe destinatiile din Spania si se asteapta ca 20.000 de turisti sa aleaga Barcelona, Mallorca, Tenerife , dar si Antalya si insulele grecesti, unde preturile pornesc de la 345 de euro cu turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea