Social

#seismul din '77 #cutremur #seism

Seismul din '77, "aniversat" azi printr-un nou cutremur. L-ai simtit?

Azi, cand se implinesc 38 de ani de la seismul catastrofal care a avut loc in 1977, a avut loc un nou cutremur, de 3,2 grade pe Richter. Seismul s-a produs in zona Vrancea, putin dupa miezul noptii, la ora 1.09.

Desi nu a avut o intensitate foarte mare, cutremurul a reusit sa bage spaima in special in cei care isi amintesc cu groaza de dezastrul din '77 cand, in urma miscarii telurice care a inregistrat o magnitudine de 7,2 grade, 1.500 de oameni si-au pierdut viata si 35.000 au fost raniti.

Acum, la 38 de ani de la producerea catastrofei, un seism poate fi inregistrat cu 20 de secunde inainte de a se simti, iar la patru secunde de la producere se cunoaste magnitudinea lui. Cu toate acestea, populatia risca sa fie luata prin surprindere, intrucat avertizarile sunt disponibile doar pentru institutiile mari.

Sursa foto: adevarul.ro

Autoritatile recomanda insa ca fiecare familie sa aiba la indemana un kit de urgenta in caz de cutremur. Acesta trebuie sa contina obligatoriu apa, conserve usor de deschis, un sac de dormit, o pelerina de ploaie, o lanterna si un fluier util pentru avertizari sonore. Proviziile si bateriile trebuie inlocuite o data la cateva luni.

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea