Social

#emil boc #demis #radu margineanu #seful vamilor

Seful vamilor, demis de premierul Boc

Radu Marginean, seful Autoritatii Nationale a Vamilor, a fost demis, miercuri, de premierul Emil Boc, informeaza realitatea.net.

"Primul-ministru a avut o discutie cu Sorin Blejnar (n.r. –presedintele ANAF), iar in aceasta seara primul-ministru a decis sa-l demita din functia de sef al Autoritatii Nationale a Vamilor pe domnul Marginean avand in vedere ca domnul Marginean a fost pus astazi sub invinuire de catre DNA in dosarul privind Vama Halmeu. Pana la numirea unui nou sef al Autoritatii, functia va fi exercitata temporar de domnul Viorel Comanita, directorul Directiei de Supraveghere, Accize si Actiuni Vamale din cadrul ANAF", a anuntat Ioana Muntean , purtatoarea de cuvant a Guvernului.

Seful Autoritatii Nationale a Vamilor, Radu Marginean, a fost pus sub invinuire, miercuri, de procurorii DNA Bihor, in dosarul Vamii Halmeu, si urmeaza sa fie cercetat in libertate pentru luare de mita .

Doi oameni de afaceri si un fost angajat duty-free din Vama Halmeu au fost arestati preventiv vineri, in cazul fostului sef al Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, suspectata ca ar fi strans peste 130.000 de euro de la camatari si contrabandisti de tigari pentru a-si cumpara functia de sef de vama de la seful ANV.

Procurori sustin Nicoleta Dobrescu a fost numita pe 23 septembrie 2009 de Radu Marginean, fara concurs, ci doar in urma unei intalniri cu seful Autoritatii Nationale a Vamilor.

Potrivit antena3.ro, Marginean a declarat ca nu o cunoaste pe Nicoleta Dobrescu, insa nu a dorit sa faca alte comentarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea