Social

#legislatie #angajator #stres

Seful te poate imbolnavi de nervi fara grija, nu poate fi sanctionat

In Romania, stresul nu este prezent in legislatie ca factor de risc la locul de munca. Angajatorul nu poate fi sanctionat, oricat si-ar chinui angajatii.

Stresul nu poate fi cuantificat la locul de munca, motiv pentru care angajatorii stau fara grija unei amenzi pentru modul in care isi trateaja angajatii.

"Stresul nu e declarat risc profesional in Romania si din aceasta cauza nici nu exista statistici, nefiind un risc declarat oficial. Stim ca exista, dar nu putem lua masuri pentru asta", a declarat reprezentantul Inspectiei Muncii, Dantes Bratu , citat de Gandul.

Directorul general de la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, Constantin Bujor , spune ca institutia pe care o conduce nu poate actiona in lipsa unor prevedei legale care sa cuantifice limitele de stres la care pot fi supusi angajatii.

Stresati de tehnologie

Medicii americani au identificat o cauza majora de stres, provocat de lucrul cu tehnologiile moderne. Erorile de functionare ale computerelor sau penele de curent se joaca cu nervii utilizatorilor.

"Actualii consumatori de continuturi digitale sunt din ce in ce mai enervati de problemele tehnologice din viata lor de zi cu zi", se arata intr-un studiu comandat de Chief Marketing Officer Council, organizatie compusa din peste 4.500 de directori de marketing din 70 de tari.

"Cand functioneaza bine, computerele sunt formidabile. Dar cand ceva nu merge bine, intram imediat in panica si asta numesc eu sindromul stresului informatic", a explicat Murray Feingold, unul dintre medicii care au lucrat la studiu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea