Social

#psd #geoana #olteanu

Seful lui Adrian Nastase propune eliminarea imunitatii parlamentare

Mircea Geoana a declarat ieri intr-o conferinta de presa sustinuta la Mamaia ca PSD va propune, la inceputul sesiunii parlamentare, un proiect de lege privind modificarea Constitutiei in sensul eliminarii oricarei forme de imunitate pentru presedinte, membrii Guvernului si parlamentari.  
 
Anuntul liderului PSD are insa conotatii pur electorale, deoarece un proiect de revizuire a Constitutiei este greu de lansat doar pentru modificarea unuia sau a doua articole. In plus, in toate statele din UE exista, sub diferite forme, imunitati in ceea ce priveste demnitarii.

Mai este de mentionat ca, la ora actuala, exista o comisie la Presedintie care lucreaza la un proiect de revizuire a Constitutiei si, paralel, si liberalii au un grup de experti care se ocupa de aceeasi problema.

Afirmatiile lui Geoana au fost taxate de presedintele Camerei, Bogdan Olteanu: „Lucrurile ar fi fost mult mai simple daca Mircea Geoana ar fi fost in stare sa le ceara parlamentarilor sai, pur si simplu, sa voteze inceperea urmaririi penale pentru cei doi PSD-isti.

Atunci nu ar mai fi fost nevoie de toata gimnastica asta verbala, de promisiuni de modificare a Constitutiei, facute tot de PSD, sau de alte angajamente fara acoperire“.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea