Social

#vot #referendum #daniel morar #dna

Seful DNA: La referendum, au votat in localitatile de domiciliu militari aflati in Afganistan, detinuti, decedati

Daniel Morar, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), a declarat, duminica seara, la Realitatea TV, ca procurorii au constatat, in cazul referendumului din 29 iulie, ca in localitatile de domiciliu au votat militari aflati la Kandahar, in Afganistan, persoane decedate, precum si detinuti aflati dupa gratii.

"S-a constatat ca exista persoane fantome, persoane care nu exista. Seria si numarul de buletin si cod numeric personal nu au fost identificate in baza de date. Exista persoane care nu au votat, ele erau plecate la munca in strainatate, dar apar ca ar fi votat si in mod corespunzator buletinele au fost introduse in urma", a afirmat seful DNA.

"Exista persoane din teatrele de operatiuni, militari care se afla la Kandahar sau unde se afla, care au votat acolo sau nu - nu stim sau probabil stim, nu am amanuntul acesta -, dar cu siguranta au votat in localitatile lor natale in conditiile in care ei erau in Afganistan. Exista persoane decedate care figureaza ca au votat. Exista persoane care se aflau in penitenciar in acea zi, in executarea unor pedepse, si care au votat iarasi in localitatile natale", a adaugat Morar.

Foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea