Social

#obiceiuri proaste sefi #obiceiuri proaste #studiu #sefi

Sefu', unde-s bunele maniere? Iata ce proaste obiceiuri deprind cei ajunsi la putere

Cum recunosti un sef? Este simplu, sustin psihologii Universitatii din California: te uiti dupa cel mai egoist si lipsit de maniere personaj. Un nou studiu desfasurat de cercetatori arata ca impulsivitatea liderilor ii face, in cele mai multe cazuri, sa uite rapid de cei 7 ani de acasa.

Echipa de psihologi condusa de Dacher Keltner a desfasurat un test simplu in care mai multe grupe de voluntari au fost pusi sub comanda unui sef desemnat la intamplare. Dupa indeplinirea mai multor sarcini, acestia au fost supusi unui test surpriza in care li s-a servit un platou cu prajituri.

In peste 50% din cazuri, liderii nu s-au sfiit sa se serveasca cu ultima prajitura ramasa pe tava si tot ei au fost cei mai dezordonati comeseni. "Persoana la conducere mananca cu gura deschisa, plescaie din buze si imprastie firimituri in timp ce serveste masa", a concluzionat Keltner.

Persoanele aflate la putere inregistreaza modificari ale creierului in zona lobului frontal, denumita si "reteaua empatica". Asa se face ca liderii pierd usor contactul cu cei din jur, devenind egoisti, autoritari in postura si voce si lipsiti de maniere.

Sursa foto: linkedin.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea