Social

#tromboze #sedinta de urgenta # vaccin coronavirus #ema #astrazeneca

Sedinta de urgenta privind vaccinarea cu AstraZeneca! Ce trebuie sa stie romanii

Ieri, 7 aprilie, Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a declarat ca exista o legatura inrte cazurile de tromboza si vaccinul produs de AstraZeneca. Cu toate acestea, EMA sustine ca numarul de cazuri sunt putine, iar beneficiile vaccinarii depasesc riscurile.

Cu toate acestea, EMA a declarat ca decizia privind vaccinarea cu serul produs cu AstraZeneca ramane la latitudinea fiecarui stat.

In urma acestor declaratii va avea loc o sedinta de urgenta privind vaccinarea cu AstraZeneca.

Deja medicul Valeriu Gheorghita a anuntat ca cei care au avut probleme de coagulare a sangelui dupa prima doza de vaccin AstraZeneca nu vor mai face si rapelul cu acelasi ser. In acest moment sunt mii de locuri disponibile la imunizarea cu acest vaccin, dar romanii refuza sa-l mai faca, relateaza Realitatea PLUS. 

Ieri, 7 aprilie, EMA a anuntat ca a primit rapoarte despre 169 de cazuri de tromboza venoasa cerebrala, inregistrate pana la data de 4 aprilie, din totalul de 34 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca administrate.  

In pofida acestor cazuri considerate a fi foarte rare EMA a confirmat recomandarea sa privind utilizarea vaccinului la adulti, indiferent de varsta.

La randul sau, directoarea executiva a EMA, Emer Cooke, a declarat ca riscul de a muri din cauza COVID-19 este "mult mai mare" decat riscul de deces in urma efectelor secundare rare produse de vaccinul AstraZeneca. "Este foarte important sa folosim vaccinurile pe care le avem pentru a incerca sa stopam aceasta pandemie", a mai spus oficialul.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea