Social

Sedinta comuna a Parlamentului, suspendata din lipsa de cvorum

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului a fost suspendata , miercuri, dupa ce, in urma votului nominal pentru prelungirea mandatului membrilor Curtii de Conturi, s-a constatat ca nu s-a intrunit cvorumul de sedinta necesar pentru validarea votului.

Secretarul Senatului, Gavrila Vasilescu , a declarat ca, in urma celui de-al doilea apel nominal, insotit si de votul nominal privind prelungirea mandatului membrilor Curtii de Conturi, doar 60 de senatori si-au exprimat optiunea de vot, in timp ce 15 senatori au parasit sala de plen.

"Precizez ca marea majoritate a celor care au plecat la cel de-al doilea vot sunt de la PNL. Nu calific nimic, dar fac constatari", a spus Vasilescu, mentionand ca, dintre cei care si-au exercitat votul, 50 au votat "pentru", 7 au votat "impotriva", iar trei senatori s-au abtinut.

"Cvorumul pentru Senat este de 67 de parlamentari, deci nu a existat cvorum", a concluzionat Gavrila Vasilescu.

Secretarul Camerei Deputatilor Gelil Eserghep a anuntat, la randul sau, ca, dintre parlamentarii din Camera Deputatilor, 157 au fost prezenti, iar 172, absenti . Dintre acestia, 114 deputati au votat "pentru", iar 21 au votat "impotriva", inregistrandu-se si 21 abtineri, precum si "un deputat care nu a votat".

"Concluzia, nu e cvorum", a spus si secretarul Camerei Deputatilor. (continuarea in Mediafax)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea