Social

#sorina placinta #ministru #pdl

Secretele trecutului ministrului Placinta

Sorina Luminita Placinta este de doua zile noul ministru al Tineretului si Sportului. Si cum odata cu aparitia in lumina reflectoarelor a unui personaj politic nou, in presa incep sa apara detalii despre trecutul respectivei persoane. Nici in acest caz nu a fost necesara trecerea unei perioade indelungate de timp, astfel ca despre inlocuitoarea Monicai Ridzi s-a aflat nu doar ca si-a dorit sa il imbrace pe presedintele Basescu, ci si ca in timp ce era casatorita, a trait o poveste de dragoste cu un alt barbat.

Despre Sorina Placinta nu se stiau multe lucruri inainte de ascensiunea spre scaunul de la Palatul Victoria: era patroana unei fabrici de textile, care ar fi vrut sa il imbrace chiar si pe presedintele Basescu. Fiind la baza inginer textilist, in anii ’90 lucra la filatura din Focsani, impreuna cu sotul ei de atunci, dupa cum noteaza Cancan, care a mers in orasul natal al noului ministru pentru a afla mai multe detalii despre trecutul acestuia.

Potrivit afirmatiilor unui fost coleg al ministrului Placinta, in 1993, in viata femeii a aparut un un suedez de origine maghiara, Stefan Ernest Georg Sobota, cu vreo 20 de ani mai in varsta decat ea, care a deschis impreuna cu ea o afacere in tara noastra.

A doua casatorie dupa ce si-a umilit primul sot? 

In timp, relatia de amicitie si afaceri dintre cei doi s-a transformat intr-o relatie amoroasa , care se desfasura insa in paralel cu o casnicie care si-a schimbat termenii atunci cand sotul inselat a devenit angajatul sotiei si al iubitului ei.

"Practic, ei erau in continuare casatoriti, dar Sorina traia cu Stefan. Pana la urma domnul Placinta nu a mai suportat umilinta, si-a dat demisia si a plecat din Focsani, undeva in nordul Moldovei ", a declarat pentru Cancan unul dintre apropiatii ministrului Placinta din Focsani. Un detaliu ramas fara prea multa istorie a ramas insa fiul celor doi fosti soti, Andrei Razvan, care se afla acum la Montreux, acolo unde a devenit "pastor" al "Primei Biserici Ateiste", o organizatie care jura sa elibereze lumea de credinta religioasa, neaga existenta lui Dumnezeu, dar foloseste toata terminologia crestina.

Un nou sot, acelasi nume dar cu ascensiune politica

Pentru Sorina Placinta a urmat apoi casatoria cu actualul ei sot si partener de afaceri, suedezul de origine maghiara Stefan Sobota. Un aspect important este acela ca ea nu a renuntat la numele obtinut dupa prima casatorie , Placinta, cel mai probabil pentru ca avea deja notorietate in mediul de afaceri. Aceste afaceri s-au extins ulterior, cand cuplul Placinta – Sobota a deschis si un hotel, dar si o fabrica de textile.

A urmat ascensiunea politica a femeii, marcata si de un scandal, cel de la alegerile din 2008, atunci cand a fost acuzata in mai multe randuri ca dat mita electorala votantilor constand in sticle cu vin, cozonaci, cupoane de material sau chiar imbracaminte de la propria fabrica de confectii .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea