Social

Secolul 19 pe CD

Cum si in cat timp a facut Pache Protopopescu bulevardul care azi ii poata numele, de ce a fost necesara interzicerea intrarii anumitor animale in Cismigiu sau ce se imbracau bucurestenii pe vremea lui Caragiale sunt doar cateva din lucrurile pe care le puteti afla din volumul “In intimitatea secolului 19” al Ioanei Parvulescu.

Intr-o carte care nu este nici una de eseuri, nici una de istorie, autoarea descrie perioada de la urcarea pe tron a regelui Carol I pana la inceputul “secolului vitezei” prin intermediul detaliilor aparent minore ale vietii de zi cu zi.

O parte din volumul publicat in 2005 a fost transpus si pe audiobook . Pentru CD au fost alese, in special, capitolele care se refera la regele Carol I, la cum a gasit el tara, cum a fost receptata sosirea lui. “Pentru proaspata Romanie, atunci a inceput totul. Si inceputul mi s-a parut a fi cel mai frumos, cel mai semnificativ, la nivelul istoriei mari si mici deopotriva“, spune autoarea. Lectura ii apartine lui Victor Rebengiuc .   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea