Social

Sechelariu, retinut la PNA

Fostul primar al Bacaului Dumitru Sechelariu a fost retinut ieri de PNA si urma aseara sa fie prezentat judecatorilor, cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Procurorii au luat aceeasi masura si impotriva fostului viceprimar Laurian Lucas. A fost retinut si Dorinel Ifrim, seful Serviciului Cadastru din Primaria Bacau. Dumitru Sechelariu a fost retinut sub acuzatia de luare de mita , abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii de foloase necuvenite si asociere la savirsirea de infractiuni, toate in legatura cu mai multe schimburi de terenuri. Potrivit unor surse din PNA, paguba estimata de procurori ar fi de aproape un milion de euro. Laurian Lucas si Dorinel Ifrim sint acuzati de complicitate la infractiunile de care este acuzat Sechelariu.

Schimburile de terenuri au fost o practica in timpul administratiei Sechelariu, in urma careia fostul primar de Bacau sau apropiati ai acestuia au devenit proprietari pe suprafete importante. Reteta a fost simpla: oamenii lui Sechelariu au cumparat paminturi la marginea orasului, in zone fara mare importanta, si apoi au beneficiat de schimburi, cu aprobarea Consiliului local. In locul terenurilor periferice au primit bucati de pamint in centrul orasului, evident, mult mai valoroase. De acestea au beneficiat clienti politici de la PSD, rude sau prieteni ai fostului primar. Aceasta practica a permis un monopol al terenurilor centrale, care au ajuns pe mina citorva oameni, care impun si preturile pe piata. Din cauza crizei de pamint, in Bacau, in zona centrala, un metru patrat se vinde cu 200-300 de euro. Surse din PNA spun ca acuzele aduse lui Sechelariu sint legate de modul in care el a ajuns proprietar pe cele sase hectare de teren pe care si-a construit pista de carting Selena. Opt fosti proprietari s-au plins ca punerea in posesie le-a fost conditionata de vinzarea terenului catre Sechelariu, la preturi infime.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea