Social

#reorganizare administrativ-teritoriala #sebastian lazaroiu #alegeri

Sebastian Lazaroiu: Regionalizare se va face inainte de alegerile locale din 2012

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu, cel care ocupa in prezent functia de ministru al Muncii , a declarat ca proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei se va mentine, reorganizarea urmand sa aiba loc inainte alegerilor din 2012.

"Regionalizarea se va realiza oricum. Eu cred ca se va face inainte de alegerile locale din 2012", a declarat sebastian lazaroiu la Realitatea TV.

Lazaroiu spune ca nu stie daca svom avea parte de reorganizare in formula “8+2”, agreata de Traian Basescu, sau cea de 16, propusa de UDMR.

"UDMR vrea regiuni mai mari, nu neaparat cele 16. Si ei si-au dat seama ca versiunea "8+2" le-ar face pe cele doua judete, Harghita si Covasna, sa ramana in urma", a adaugat Sebastian Lazaroiu.

In viziunea ministrului Muncii, in cazul in care UDMR si maghiarii si-ar pierde ponderea in cazul in care ar fi inglobati in alte regiuni, acest lucru nu va impiedica dezvoltarea Tinutului Secuiesc.

"Ponderea UDMR ramane de 30% in aceasta regiune", sustine Lazaroiu, apreciind ca o pondere de 30% a populatiei maghiare in regiunea centru inseamna la vot 40% pentru ca "ei se mobilizeaza mai bine". "Se mai putea negocia un bonus de reprezentare pentru ei", a mai spus el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea