Social

#premiile gopo #cinema #tv

Seara Oscarurilor romanesti - Gala Premiilor Gopo

Cea de-a patra editie a Galei Premiilor Gopo – Premiile Industriei de Film din Romania, are loc astazi, luni, 29 martie 2010 , la Palatul Parlamentului – Sala Unirii. Aproape 900 de invitati si jurnalisti acreditati vor fi prezenti in aceasta seara la cel mai important eveniment dedicat filmului romanesc, de peste doua ori mai multi decat la precedenta editie a Galei.

Seara incepe cu ceremonia covorului rosu, programata pentru ora 19:15, care deschide si transmisiunea live pe Internet, pe www.premiilegopo.ro si www.tvr.ro, dar si pe Cocor Media Channel. O parte dintre cei mai importanti invitati ai Galei (vedete de film si televizune, dar si inalti demnitari) vor cobori la intrarea principala a Palatului Parlamentului direct din masinile oficiale ale evenimentului, spectaculoasele Dacia Duster – vazute pentru prima oara pe soselele din Romania.

Multe dintre tinutele in care actorii nominalizati sau cei care vor prezenta cate un premiu vor fi prezenti pe covorul rosu in seara de 29 martie sunt create de designerii veniti pe 9 martie 2010 la Avanpremiera unde gala premiilor gopo si stiletto.ro le-au dat intalnire vedetelor prezente la gala si creatorilor romani de moda, special pentru a pregati asa cum se cuvine seara in care totul trebuie sa arate perfect – seara Galei Premiilor Gopo.

Dupa sosirea pe covorul rosu, invitatii Galei vor fi intampinati cu un pahar de sampanie la cocktail-ul warm-up din Sala Take Ionescu, incepand cu ora 20:00. Gala Premiilor Gopo, gazduita in acest an de cunoscutul actor Mihai Calin, incepe la ora 20:40. Emotionantul moment al acordarii Premiului Gopo pentru Intreaga Activitate scenaristului si teoreticianului Dumitru Carabat va fi unul dintre punctele de maxim interes ale primei parti a Galei, la care vor putea fi conectati toti cei care se vor afla in fata calculatorului, pe Internet.

Telespectatorii TVR1 si TVR International vor putea urmari Gala in direct la televizor de la ora 21:10. De la aceeasi ora, ascultatorii Radio Romania Cultural vor fi si ei conectati in direct la tensiunea ceremoniei din Sala Unirii. Ei vor putea sa urmareasca, printre altele, nu numai momentele in care se vor acorda cele mai asteptate tofee (Cel mai bun film; Cea mai buna regie), ci si, de exemplu, momentul inmanarii Premiului Pentru Intreaga Cariera doamnei Draga Olteanu Matei ori cel al prezentarii Premiului Special pentru un tehnician cu merite deosebite – doamnei Gina Stoica, etaloneur cu o cariera de 36 de ani in laboratoarele romanesti.

Printre surprizele pregatite anul acesta de organizatori invitatilor si celor care vor urmari Gala la radio, televizor ori pe Internet, se numara patru momente speciale , fiecare dedicat cate uneia dintre peliculele nominalizate la categoria Cel mai bun film (Cea mai fericita fata din lume, Concertul, Katalin Varga, Politist, Adjectiv), in care DJ Hauteculture (Mihai Dobre – Suie Paparude) si artistul vizual Gontz vor mixa live muzica, respectiv imagini din filmul respectiv, preluand cele mai cunoscute secvente sau temele sonore-cult ale filmelor si readaptandu-le in mod original. De altfel, cei doi se vor afla pe scena pe toata durata Galei, controland intregul concept audio-video al Galei.

Atat la Palatul Parlamentului – Sala Unirii, cat si pe micile ecrane, aparatele de radio, Internet sau ecranele-gigant din centrul Capitalei, Gala se va incheia in jurul orei 23:00, bineinteles, dupa acordarea ravnitului trofeu pentru Cel mai bun film. La Palat, cei prezenti in sala vor fi invitati la o receptie in cinstea castigatorilor celei de-a patra editii a Galei Premiilor Gopo, in sala Take Ionescu. Tot aici, ei vor acorda interviuri, vor discuta rezultatele si vor face fotografii cu sau fara statuetele create de sculptorul Adrian Ilfoveanu .

O desfasurare de forte fara precedent marcheaza aceasta editie a Galei Premiilor Gopo – acordate de cei 400 de votanti ai Premiilor, profesionisti activi ai industriei de film autohtone, un eveniment dedicat mai mult ca niciodata atat filmului romanesc, cat si milioanelor de spectatori de cinema din Romania sau din strainatate care vor putea urmari spectacolul de la Palatul Parlamentului pe Internet, la televizor sau la radio.

Cea de-a patra editie a Galei Premiilor Gopo - Premiile Industriei de Film din Romania - va avea loc pe 29 martie 2010 la Palatul Parlamentului - Sala Unirii si este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications, al Ministerului Culturii si Cultelor si al Centrului National al Cinematografiei (CNC).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea