Social

# vaccinare astrazeneca #Valeriu Gheorghita #vaccinare covid #astrazeneca

Se schimba schema de vaccinare la Astrazeneca. Ce trebuie sa stie toti cei care au primit acest vaccin. Anuntul momentului

Schimbari de ultim moment! Se schimba schema de vaccinare cu serul de la Astrazeneca. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, a facut anuntul. 

Medicul militar a precizat ca este analizata posibilitatea ca persoanele vaccinare cu prima doza de vaccin cu serul de la Astrazeneca sa faca rapelul cu alt vaccin de tip ARN mesager. O decizie finală în acest sens va fi luată săptămâna viitoare, a spus medicul.

"Schemele heterologice de vaccinare, combinarea a două vaccinuri cu tehnologii diferite, în mod particular cea cu prima doză efectuată cu ser de la AstraZeneca și a doua doză cu ARN mesager.

La acest moment avem răspuns de la Comisia de epidemiologie care recomandă utilizarea acestei scheme, așteptăm răspuns și de la Comisia de sănătate publică de la nivelul ministerului.

Vom reevalua toate datele științifice și vom anunța săptămâna viitoare decizia finală.

Foarte probabil că va fi adoptată în România această schemă de vaccinare, având în vedere că avem date științifice pe baza cărora să luăm această decizie.

Nu contravine Agenției Medicamentului, fiecare stat își face propria politică de sănătate publică de vaccinare în baza datelor care certifică siguranța și eficacitatea schemelor de vaccinare", a explicat Valeriu Gheorghiță.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea