Social

#schimbare drapel #schimbare bancnote #schimbare monede

Se schimba monedele si bancnotele romanesti!

Pana la 31 decembrie 2018, autoritatile statului sunt obligate sa inlocuiasca stemele si sigiliile existente in prezent, ca urmare a modificarii drapelului Romaniei.


Drapelul tarii va fi modificat in perioada imediata prin incoronarea acvilei, cu argumentul ca astfel va fi oprita o situatie care tine de vechiul regim comunist, iar Romania se va alinia alaturi de alte state care au pastrat sau au repus coroana in componenta stemelor lor, precum Polonia, Bulgaria, Cehia, Rusia, Serbia si Georgia.

Decizia adoptata prin lege a Parlamentului si care nu mai trebuie decat promulgata de seful statului este ca acvila de pe drapelul tarii sa fie incoronata.

Urmare a acestei modificari, autoritatile statului sunt obligate ca, pana la 31 decembrie 2018, sa inlocuiasca stemele si sigiliile existente in prezent cu noul model. Pana atunci, cele doua modele de stema a Romaniei si respectiv de sigiliu al statului pot fi folosite in continuare.

In acelasi timp, monedele si bancnotele emise de Banca Nationala a Romaniei anterior datei de 31 decembrie 2018 vor continua sa circule si dupa aceasta data, in paralel cu monedele si bancnotele cu stema noua, scrie Profit.ro.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea