Social

#amenzi rutiere # modificari cod rutier #noul cod rutier #centura de siguranta #soferi #masina

De maine se schimba Codul Rutier! Afla noile sanctiuni

Noi modificari ale Codului Rutier intra in vigoare de maine. Ele se refera la transportarea in masina a copiilor de pana in 3 ani.

Doar patru luni au trecut de la adoptarea noului Cod Rutier si Guvernul i-a si adus completari. Astfel, incepand de vineri, 6 februarie, copiii care nu au implinit trei ani nu mai pot fi transportati in autovehicule neechipate cu sisteme de siguranta. In plus, soferii sunt obligati sa se asigure ca minorii poarta centura de siguranta sau sunt transportati in scaune pentru copii omologate. Nerespectarea acestor dispozitii va fi sanctionata cu trei puncte de penalizare.

Valoarea unui punct-amenda este, in prezent, 97,5 lei. In functie de gravitatea contraventiilor, sanctiunile sunt ierarhizate in mai multe clase, carora le corespund un anumit numar de puncte-amenda.

- clasa I: 2 sau 3 puncte-amenda
- clasa a II – a: 4 sau 5 puncte-amenda
- clasa a III – a: de la 6 la 8 puncte-amenda
- clasa a IV –a: de la 9 la 20 puncte-amenda

De la 1 ianuarie, folosirea telefonului mobil la volan sau lipsa centurii de siguranta sunt pedepsite cu 2 puncte de penalizare si o amenda intre 195 si 300 de lei. Aceeasi sanctiune este valabila si pentru oprirea in loc nepermis, depasirea vitezei legale cu 10-20 km/h sau oprire neregulamentara.

Foto:sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea