Social

#coronavirus #pandemie

Se repeta istoria gripei spaniole: Al doilea val al pandemiei de coronavirus ar putea provoca mai multe decese

Specialistii in sanatate avertizeaza ca odata cu al doilea val al pandemiei de coronavirus s-ar putea inregistra mai multe decese decat la primul, asa cum s-a intamplat si in cazul gripei spaniole din 1918. 

Coronavirusul a suferit mutatii, iar in sezonul rece mucoasa nazala este mai uscata si mult mai vulnerabila la infectii. 

Președintele Emmanuel Macron a făcut același avertisment, atunci când a anunțat revenirea în pandemie. „La fel ca toți vecinii noștri, suntem sub presiunea accelerării subite a epidemiei, un virus care devine mai puternic pe măsură ce se apropie iarna și scad temperaturile. Mai mult, avem mai multă umiditate.

Suntem cu toții în Europa surprinși de evoluția virusului, copleșiți de al doilea val, despre care știm acum că va fi fără îndoială mult mai dur, cu mai multe decese decât primul.

Dacă acum nu punem o frână brutală procesului de infectare, spitalele noastre vor ajunge la saturație, fără posibilitatea transferării pacienților între regiuni, pentru că virusul va fi peste tot. Dacă nu punem acum o frână brutală răspândirii virusului, medicii vor fi obligați să aleagă fie între un bolnav de COVID-19 și victima unui accident rutier, fie între doi bolnavi de COVID-19”, a argumentat președintele Emnanuel Macron impunerea restricțiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea