Social

# studiu dragoste #pierdere dragoste # despartire dragoste #inima ranita

Se poate muri de inima ranita! Iata ce se intampla cu inima ta cand pierzi pe cineva drag

Pierderea unei persoane apropiate poate avea consecinte severe asupra sanatatii. Un studiu recent dezvaluie ca riscul de insuficienta coronariana si atac cerebral se dubleaza in prima luna de la decesul unei fiinte dragi.

Suferinta resimtita imediat dupa disparitia unei persoane apropiate determina o serie de schimbari in organism, fiind favorizate formarea cheagurilor de sange si cresterea tensiunii arteriale, a cantitatii de hormoni ai stresului si a ritmului cardiac, informeaza Daily Mail.

Situatia este cu atat mai grava in cazul persoanelor cu afectiuni preexistente care, in special in prima luna de doliu, risca sa neglijeze administrarea corespunzatoare a medicatiei si, astfel, sa isi agraveze starea de sanatate.

"Stoparea subita pe termen scurt a tratamentului poate contribui, la randul sau, la cresterea riscului de accidente cardiovasculare", este de parere dr. Sunil Shah de la Universitatea din Londra.

Studiul care a evidentiat impactul negativ pe care "sindromul inimii frante" il are asupra sanatatii a fost efectuat asupra a 30.000 de pacienti, cu varste cuprinse intre 60 si 89 de ani, din Marea Britanie.

Cercetarea a revelat faptul ca riscul de atac de cord si accident vascular cerebral creste cu 25% in primele 3 luni de la decesul unei persoane apropiate.


Foto:everythinglubbock.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea