Social

#balotaj #alegeri primari #turul 2 al alegerilor #alegeri 2016

Se organizeaza turul II al alegerilor!

Peste doua saptamani, in comuna timiseana Sag se organizeaza turul II al alegerilor! Principalii candidati la fotoliul de primar au obtinut exact acelasi numar de voturi. S-a ajuns aici dupa mai multe numaratori paralele, principalele partide acuzandu-se de tentative de frauda.

Lupta pentru functia de primar s-a dus între candidatul PNL Daniel Precup si cel al PSD, Flavius Rosu. PSD a cerut o renumarare si reverificare a tuturor buletinelor de vot. Într-un final, s-a constatat ca ambii candidati – PNL si PSD – au obtinut exact acelasi numar de voturi – 387. In acest caz de balotaj, se vor organiza din nou alegeri peste doua saptamani, pentru alegerea primarului localitatii, scrie news.ro.

Alte doua comune din tara se confrunta cu aceeasi problema. Situatia neobisnuita s-a inregistrat si in comuna Popesti din Iasi, unde voturile au fost numarate de 5 ori si tot egalitate a iesit intre candidatii PSD si PNL. A fost necesara interventia politistilor pentru calmarea spiritelor, zeci de persoane adunandu-se in cursul noptii in fata primariei.

Pe de alta parte, candidatul PSD si cel al UNPR la primaria comunei Valcelele din Buzau au obtinut acelasi numar de voturi. Initial, dupa prima numaratoare, candidatul PSD avea cu sapte voturi mai mult, insa Liviu Baragan a solicitat renumararea voturilor si a iesit egalitate. Alegerile vor fi repetate si in aceste doua localitati peste doua saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea