Social

#gabriel oprea #revolta psd #miron mitrea #partid nou #adrian severin

Se naste un nou partid condus de Adrian Severin?

Scandalurile recente din curtea unuia dintre cele mai mare partide din Romania, PSD, par sa fi capatat o mare amploare, iar luptele care se duc in spatele scenei ar putea da nastere unui nou partid pe scena politica din Romania.

Surse apropiate liderilor politici au declarat ca noul partid va fi condus de Adrian Severin si va avea orientare de stanga.

Printre nemultumitii care vor da glas revoltei se numara grupul de la Peris din organizatia PSD Ilfov , coalizat in jurul lui Gabriel Oprea , si grupul de la Cluj , vesnica "aripa rebela a social democratilor", condus de Ioan Rus, anunta Q Magazine.

Cei de la Cluj s-au suparat profund pe Mircea Geoana, dupa episodul Vulpea, dupa ce Gabi Oprea a fost la Cluj, dormind acasa la Ioan Rus care i-a propus sa il numeasca pe acest la DGPI.

Un alt lider cheie al social democratilor care si-a pierdut influenta in partid este Miron Mitrea. Acesta l-a sustinut pe Gabriel Oprea, dar Geoana i-a dat nas si a precizat in numeroase aparitii publice ca "mazilirea lui Oprea" trebuie sa fie o lectie pentru toti membrii din partid.

Alaturi de Mitrea sta, la bine si rau, chiar cel de la capatul firului, Dan Ioan Popescu . Astfel stand lucrurile, social democratii risca sa se rupa sub povara propriilor conflicte si orgolii, tocmai intr-un perioada in care ar trebui sa fie uniti ca sa poata sa isi duca la indeplinire coalitia guvernamentala.

Surse apropiate PSD au spus ca in momentul de fata se ia in calcul infiintarea unui nou partid, care sa nu fie socialist cum si-ar dori Ion Iliescu, dar, oricum, sa fie de stanga. La discutiile facerii acestuia au participat mai multi oameni de bine, apropiati fostului sef al statului, ramasi pe dinafara Parlamentului, din cauza unui calcul eronat facut la centru de Vasile Blaga, Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana (la alegerile parlamentare).

Noua formatiune ar urma sa fie condusa, provizoriu, de Adrian Severin. Acesta este un politician respectat atat in interiorul granitelor, cat mai ales in strainatate, omul care poate deschide orice usa a oricarei cancelarii occidentale, si care, in ultimii ani, si-a consolidat o cariera pe plan international.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea