Social

#conditii #masini #prima masina #programul prima masina

Se lanseaza programul "Prima masina". Afla conditiile!

Dupa programul "Prima casa", urmeaza din toamna programul "Prima masina". Statul va garanta creditul pentru un automobil, cu conditia ca cel care-l cumpara sa aiba intre 18 si 35 de ani si nu mai fi avut nici o alta masina in proprietate.

Potrivit stirileprotv.ro, perioada de creditare va fi de pana la 7 ani, cu doi ani mai mult fata de durata acordata in prezent pentru un credit de nevoie personale. Pretul maxim al masinilor nu a fost stabilit inca insa, potrivit surselor, el ar putea fi de 12.500 de euro cu TVA sau de 14.000 de euro cu TVA.

Printre masinile care s-ar incadra in acest plafon se numara atat Dacia Logan, cat si Sandero sau Lodgy, dar si modelele Ford Fiesta si B-Max sau Suzuki Swift facelift ori chiar Skoda Rapid.

Reprezentantii dealerilor auto sustin insa ca programul ar putea avea succes mai mare daca romanilor li s-ar permite sa se imprumute mai mult, scrie romaniatv.net. Asta pentru ca foarte multi tineri care si-au luat "prima casa", nu s-ar mai incadra si la "prima masina". "Credem ca s-ar putea umbla la gradul de indatorare al clientilor care vor cumpara masini noi, si aici vorbim de o crestere la 60% a gradului de indatorare", sustine Cristian Preoteasa, reprezentant dealer auto Skoda.

Sursa foto: cchs.crookcounty.k12.or.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea