Social

#mafie #hoti #cersetori #criza economica #crima organizata

Se intorc cersetorii si hotii

Odata cu somajul si falimentul, criza financiara aduce si o crestere semnificativa a infractionalitatii. Scaderea nivelului de trai ii face pe oameni mai vigilenti dar mai putin toleranti.

In Italia, criza financiara ajuta mafia. Vremurile de criza ii fac pe oameni sa fie mai dispusi sa plateasca taxa de protectie sau pe cei disperati mai deschisi la idea prostitutiei sau a traficului de droguri. Castigul cel mare al crimei organizate consta insa in camatarie . Aproape 180.000 de comercianti au fost nevoiti in 2008 sa accepte imprumuturi de la mafie.

Cresterea saraciei duce la inmultirea jafurilor si talhariilor. In SUA, au crescut spectaculos vanzarile de sisteme de securitate. Cum bancile si burse nu mai prexzinta o mare siguranta pentru pastrarea economiilor, multi le vor pune la saltea si trebuie sa le protejeze.

In Romania, pentru prima oara in 8 ani, numarul de furturi a crescut. Daca in 2000, s-au inregistrat aproape 100.000 de furturi, iar in 2006 numai putin peste 40.000, acum numarul lor e in crestere. Migrarea hotilor si cersetorilor in alte tari din Uniunea Europeana a fost principalul motiv al scaderii infractiunilor de furt. Conditiile economice actuale din Europa se vor inaspri si viata va deveni din ce in ce mai scumpa pentru romanii de peste hotare. Multi dintre ei vor fi nevoiti sa se intoarca inapoi si printre ei vor fi si hotii si cersetorii care aduc cu ei cresterea criminalitatii, conform Jurnalul National.

Lipsa de interes a politiei pentru micile infractiuni ii ajuta pe hotii de buzunare. In conditiile in care actele furate se recupereaza in sase luni, dar cele pierdute mult mai repede, cei care raman fara portofel nu au nici un interes sa mai raporteze furtul, iar hotii continua sa scape nepedepsiti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea