Social

#vreme #ploi #ninsori #anm #lapovita #cod galben de ninsori

Se intoarce vremea rea. Cod galben de ninsori in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis astazi o atentionare de cod galben de ninsori in toata tara, incepand de vineri dimineata.

Potrivit informatiilor furnizate de ANM, incepand de maine, de la ora 14.00, va ploua in toata tara pana vineri la ora 8.00, iar in vestul si nordul tarii, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

"Local se vor cumula cantitati de apa de 20-25 l/mp si izolat 35-40 l/mp, in special in jumatatea de sud a teritoriului", a precizat ANM.

ANM a atentionat ca avertizarea de cod galben de ninsori va intra in vigoare incepand de vineri, ora 8.00, si va fi valabila pana sambata dimineata, ora 8.00, in toate judetele tarii.

In acest interval, ninsorile vor predomina in vestul, centrul si nordul tarii, iar vantul va sufla cu viteze de 55-60 de kilometri pe ora, iar la munte vantul va bate cu peste 90 de kilometri pe ora, pe alocuri viscolind.

In sudul si in sud-estul tarii, precipitatiile vor fi sub forma de ploaie si lapovita, iar vantul va sufla, local, cu 60-70 de kilometri pe ora.

In Moldova, in noaptea de vineri spre sambata va fi viscol, iar vantul va avea intensificari pana la 75-80 de kilometri pe ora.

Sursa foto: www.bzf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea