Social

#xenofobie #discriminare #franta #romani

Se intampla in Franta: Tanar roman dat jos din autobuz pe motiv ca este tigan

Xenofobia francezilor fata de cetatenii romani prinde din ce in ce mai mult teren in Hexagon. Autoritatile franceze au declansat o ancheta privind discriminarea unui tanar de 23 de ani care s-a trezit lasat pe jos de soferul unui autobuz din Paris.

Cosmin, 23 de ani, angajat al unei fundatii umanitare din Franta, a depus o plangere impotriva soferului unui autobuz, dupa ce acesta a refuzat sa il lase sa se urce in mijlocul de transport in comun. "Poti sa ai cate abonamente vrei tu. Romanii merg pe jos. Nu au voie in autobuzul meu. Autobuzul nu este pentru romani jegosi. Nu suport nici sa va vad. Sunteti ca niste caini", au fost cuvintele pe care le-a auzit tanarul din Romania.

Acesta a depus o cerere privind discrimarea si asteapta o reactie ferma din partea oficialitatilor franceze. Atacurile xenofobe impotriva romanilor au demarat in Franta de mai bine de 4 ani, tonul fiind dat de umoristul Jonatahan Lambert cu "Salutul romanesc" in cadrul unei emisiuni de la TV France 2. In mod ironic, Cosmin lucreaza in cadrul unui ONG, "Les Enfants du Canal", care ajuta la repatrierea romilor gasiti fara forme legale de sedere in Paris.

Sursa foto: parisaav.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea