Social

Se infierbanta tara!

Zile de foc in sudul Romaniei. Zeci de persoane au lesinat deja, ieri, in Capitala. Temperaturi de peste 35 de grade Celsius sunt anuntate de meteorologi astazi si in urmatoarele zile, in special in sudul si vestul tarii. Autoritatile au luat masuri.

Cel putin 30 de bucuresteni au lesinat ieri in strada din cauza caniculei. In opinia directorului medical al Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti, dr. Alis Grasu, cifra nu este alarmanta, deoarece anul trecut s-au inregistrat, in unele zile, chiar si 90 de cazuri de persoane cazute in strada.

Aproape 50 de puncte anticanicula sunt instalate, incepand de astazi, in zonele aglomerate din Capitala. La aceste puncte se distribuie apa si se acorda primul ajutor in caz de nevoie. Si in tara s-au pregatit astfel de corturi. De pilda, in Arad puncte de prim ajutor vor fi in Piata Avram Iancu, Podgoria si in fata primariei. In Craiova, apa si asistenta medicala vor fi asigurate in Piata Centrala, la prefectura si la Teatrul National „Marin Sorescu".

Protectie pentru muncitori

Atunci cand temperaturile depasesc 37 de grade Celsius, angajatorii sunt obligati sa le permita muncitorilor care lucreaza in aer liber sa alterneze perioadele lucrate cu cele de repaus, sa scurteze programul sau sa intrerupa lucrul la orele amiezii. Angajatorii vor asigura salariatilor doi-patru litri de apa pe zi de persoana.

O vara caniculara


Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), ne asteapta o vara caniculara. In lunile iulie si august vor predomina zilele cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius. Canicula nu va fi lipsita de urmari. Precipitatiile vor cadea in averse, insotite de descarcari electrice si chiar grindina. (A mai contribuit Simona Cioacata)

Cod galben

ANM a emis pentru astazi o atentionare cod galben in sase judete din sudul tarii si in Bucuresti. Meteorologii anunta ca in Banat, Oltenia si Muntenia, temperaturile vor ajunge la 36-37 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umezeala se va situa in jurul pragului critic de 80. In a doua parte a zilei si la noapte vor cadea ploi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului in Maramures, Crisana, Transilvania si Moldova.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea