Social

#caldura #vremea #canicula

Se incinge tara!

Temperaturile fierbinti ameninta Romania. Prognoza meteo pentru sfarsitul saptamanii anunta maxime de peste 35 de grade Celsius. si pentru ca riscul de a face insolatie este foarte mare, medicii recomanda oamenilor sa stea cat mai mult la umbra si sa consume multe lichide.

Vara isi intra in drepturi cu temperaturi mult mai ridicate decat media normala a acestei perioade. Vineri va fi prima zi a anului in care termometrul va sari peste 35 de grade Celsius.

"Este adevarat ca temperatura din aceasta perioada depaseste limitele normalului, dar nu putem vorbi inca de vreme caniculara. Daca normalul lunii iunie nu depaseste 29 de grade, noi avem pana si 33, 34. Singura exceptie va fi vineri, insa in weekend nu va mai fi asa de cald. Despre canicula vorbim atunci cand avem o temperatura de 35 de grade care se mentine timp de trei zile", ne-a explicat meteorologul de servicu .

Despre un posibil "dezastru climatic" ce ar putea ameninta Romania, intr-un studiu realizat de cercetatorii NASA se arata ca vara aceasta va fi cea mai calda din istoria moderna a observatiilor meteorologice.

Cardiacii trebuie sa evite deplasarile

Temperaturile exagerat de mari aduc si foarte multe probleme de sanatate.

"Cardiacii, hipertensivii si varstnicii sunt categoriile cele mai efectate de caldura. Ei trebuie sa evite deplasarile in timpul pranzului, cand temperatura este foarte ridicata. in plus, canicula favorizeaza deshidratarea, care nu inseamna doar pierderea apei, ci si a electrolitilor,  ceea ce duce la aparitia durerilor de cap si a starilor de stres. in plus, pot face insolatii. Trebuie sa beti multe lichide, sa evitati alcoolul si grasimile si sa consumati multe fructe si legume", recomanda dr. Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea