Social

#evaziune fiscala #carne #ieftinire carne #scadere TVA

Se ieftineste carnea

Carnea se va ieftini in curand, deoarece parlamentarii vor sa scada TVA-ul si in acest sector. Unul dintre motivele care au dus la aceasta masura ar fi cresterea alarmanta a evaziunii fiscale, potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

Astfel ca, in curand, TVA-ul de 24% de la carne ar putea fi redus la 9%, la fel ca in cazul painii.

"Probabil ca sectorul carnii va fi urmatorul care va beneficia de TVA redus, dar este foarte important modul in care efectuam controlul si masurile pe care le luam pentru reducerea evaziunii in domeniul produselor de panificatie. Decizia viitoare privind reducerea TVA si la alte produse alimentare depinde de succesul masurii in domeniul painii, de reducerea evaziunii si veniturile bugetare", a declarat Achim Irimescu, citat de Medifax.

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii a precizat, de asemenea, ca in sectorul carnii sunt grave nereguli.

"Din cifrele noastre reiese ca situatia este destul de grava. Dupa cresterea TVA la 24%, subit au disparut zeci de mii de tone de carne si produse de carne, care cel mai probabil s-au dus in economia subterana. Circa 71.000 de tone de carne de porc au disparut in economia subterana in 2011-2012", a adaugat Achim Irimescu.

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea