Social

#crestere alocatii #alocatii copii

Se dubleaza alocatiile de stat pentru copii

UPDATE Deputatii au aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, amendamentul PNL privind majorarea alocatiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei, premierul Victor Ponta precizand ca Guvernul va gasi pentru acest an resursele financiare necesare, conform Mediafax. 

 

"Guvernul duce la indeplinire deciziile Parlamentului si la un vot atat de consistent trebuie sa ne conformam. Ma bucur ca o masura de stanga este spijinita si de liberali. Impactul finaciar pentru acest an este de 900 milioane de lei, il vom acoperi cu siguranta. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca aceasta masura sa ramana in vigoare. Ne vom supune vointei Parlamentului, pentru acest an vom asigura resursele financiare si vrem si sprijinul Parlamentului pentru resursele din anii viitori", a spus Ponta.

Masura va intra in vigoare in cazul in care este promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

Plenul Camerei Deputatilor a votat miercuri un amendament, propus de PNL, prin care alocatiile de stat pentru copii se dubleaza. Proiectul de lege este la un pas de a fi adoptat, acesta urmand sa primeasca votul final miercuri dupa-amiaza, scrie romaniatv.net.

Deputatii social-democrati din Comisia de Munca au dat, marti, aviz negativ proiectului PNL care vizeaza majorarea alocatiilor copiilor de la 42 la 84 de lei. Deputatii PSD s-au opus maririi alocatiei copiilor pe motiv ca nu ar exista fonduri bugetare suficiente pentru cresterea acestora.

Miercuri dimineata, insa, amendamentul de crestere a alocatiilor a fost supus votului Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz, care a dat aviz favorabil majorarii sumei la 84 de lei.

"Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii sa vina sa precizeze sursele de unde vom da alocatiile. Nu putem mari o alocatie fara sa avem o sursa. Aceasta crestere de la 42 la 80 nu acopera cheltuielile, dar, in acelasi timp, la cele 3.600.000 de copii nu ne putem permite sa dam o lege fara sa avem sursa de finantare", a declarat Florin Iordache.

Sursa foto: ziarulprahova.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea