Social

Se ascute lupta impotriva fumatului

Din 1 ianuarie 2009 se va interzice comercializarea produselor din fumat . Anul acesta s-a alocat suma de 20 de milioane de lei, iar programul va fi relansat in trimestrul doi. In acest an in program vor fi incluse si activitati de descurajare a fumatului in randul copiilor, prin programe specifice fiecarui ciclu de invatamant. Specialistii din intreaga lume considera consumu

l de tutun o „boala pediatrica”, iar in unele zone ale lumii putem vorbi chiar despre o „ nicotina -ce debuteaza la varsta copilariei, iar in mai multe tari prevalenta maxima a fumatului este la varste tinere. 

In Romania exista cinci milioane de fumatori, dintre care mai mult de jumatate au inceput sa fumeze inainte de 18 ani. Din 1 ianuarie 2009 in spatiile publice fumatul va fi permis numai in camere exclusiv dedicate acestui scop, ventilate, si care sa nu fie spatiu de tranzit sau de acces.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea