Social

#pregatiri armate #nato #razboi #putin #rusia #armata

Se apropie razboiul? Putin isi pregateste armata, NATO isi intareste prezenta in Romania

Rusia se simte atacata de prezenta soldatilor si tancurilor americane de pe teritoriul Romaniei. Cel putin asta reiese din ordinul dat de Putin armatei ruse, de a se pregati ca in vreme de razboi.

Ca replica la tancurile si blindatele americane trimise in tarile din flancul estic la NATO, inclusiv Romania, trupele ruse au efectuat aplicatii militare de amploare, inclusiv cu vehicule amfibii care au simulat debarcarea pe plaje intr-o invazie.

Putin nu a ezitat sa le ordone fortelor aeriene sa se pregateasca ca in vreme de razboi. Imagini cu pregatirile trupelor din Flota Baltica au fost postate on-line de ministrul rus al Apararii, potrivit stirileprotv.ro.

In acelasi timp, Nato doreste sa isi intareasca prezenta pe teritoriul Romaniei, in special in zona Marii Negre. Declaratia a fost facuta de secretarul general NATO in ajunul reuniunii ministrilor tarilor Aliantei ce se desfasoara zilele acestea la Bruxelles, insa decizia oficiala urmeaza sa fie luata joi, de ministrii apararii din statele membre NATO.

Totodata, miercuri, la NATO este asteptat pentru prima data noul sef al Pentagonului din administratia Trump, James Mattis.

"Sa ascultam, sa invatam, sa ajutam si sa conducem. Acesta este genul de mesaj. Sa ascultam intâi, sa invatam cu ce se confrunta altii, sa-i ajutam, deoarece ne-au fost aliati, au fost alaturi de noi dupa ce a fost atacat New York-ul, dar si cu zeci de inainte si dupa, multi dintre ei au pierdut baieti, tineri si femei in lupte cu inamicul ce a atacat America. Apoi sa conducem, America are un rol de conducere, fiecare natiune are un rol, rolul fiecareia e diferit si unic pentru acea natiune", a declarat James Mattis, potrivit digi24.ro.

Intr-o discutie in format restrans cu jurnalistii din Europa, secretarul general al Aliantei, Jens Stoltenberg, s-a declarat optimist in privinta viitorului relatiei cu partenerii americani.

"Sunt increzator ca Statele Unite isi vor mentine angajamentele privind NATO si securitatea Europei. Este un mesaj transmis mai multor lideri europeni ai NATO, dar si mie, in mai multe discutii telefonice", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, intr-o discutie in format restrâns cu jurnalistii din Europa, potrivit libertatea.ro.

Surse foto: tr.com, stirileprotv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea