Social

Se anunta ploi si cod galben, dupa ce in Cluj au fost viituri

“Schimbator si capricios ca vremea”. Aceasta este o zicala romaneasca, insa care pare foarte actuala in aceste zile. Dupa ce in week-end in toata tara au fost temperaturi de vara timpurie, ieri vremea a inceput sa-si faca de cap, in Cluj fiind inregistrata o viitura care a inundat mai multe localitati de pe Valea Caseiului. Meteorologii anunta ca in a doua parte a acestei saptamani in mai multe zone din tara vin ploile.

Dupa caldura de la sfarsitul saptamanii trecute in tara au inceput problemele, insa nu din cauza caldurii, ci a inundatiilor. Mai multe localitati din Cluj, de pe Valea Caseiului, au fost inundate in aceasta dimineata, situatiile aratand ca o mie de oameni, din patru sate, sunt izolati. In satul Coplean de exemplu, 40 de familii au fost evacuate din case cu barcile, pentru ca apa ajunsese, in unele locuri, pana la un metru si jumatate.

Ultimele prognoze spun ca de joi vremea se raceste in toata tara. Ploile vin in zonele de deal si munte, acolo unde cantitatile de apa pot depasi, pe alocuri, 20 - 25 l/mp, in timp ce norii insotiti de temperaturi intre 18 - 27 grade Celsius vor putea fi de gasit in majoritatea zonelor tarii. In anumite zone ale tarii vor fi inregistrate furtuni.

Pana atunci insa, astazi si maine temperaturile vor fi mai mari decat cele normale, adica intre 24-32 de grade Celsius ziua si 8-18 grade noaptea.

UPDATE: Meteorologii au emis o atentionare cod galben, care intra in vigoare maine, la ora 18.00 si tine pana pe 23 mai, ora 21.00. Prognozele anunta ca in intervalul mentionat vor cadea ploi abundente si va fi inregistrat vant puternic de maine, in intreaga tara. In cursul zilei de joi, 22 mai, vor fi frecvent descarcari electrice si intensificari de vant ce pot lua trecator si aspect de vijelie. Ploile vor avea si caracter torential , totalizand pe alocuri cantitati de apa intre 25 si 40 l/mp, iar in unele zone vor exista conditii de grindina.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea