Social

#scut antiracheta rusia #rusia sua scut

Scutul antiracheta poate spori cooperarea dintre SUA si Rusia

Statele Unite si Rusia au sanse de a realiza un pas important in relatiile lor, cooperand in chestiunea apararii antiracheta , a declarat un influent senator american.

Carl Levin, democrat de Michigan, care prezideaza comisia senatoriala pentru fortele armate, crede ca administratia Obama este interesata cu adevarat sa exploreze cooperarea cu Moscova pe aceasta chestiune, informeaza Reuters.

Apararea antiracheta este un subiect delicat in relatiile dintre SUA si Rusia, mai ales de cand administratia Bush a decis sa desfasoare zece interceptoare de rachete in Polonia si un radar in Cehia, in cadrul scutului antiracheta. SUA spun ca proiectul vizeaza contracararea unor atacuri cu rachete din pareta unor state problematice, ca Iranul, dar Moscova considera planurile drept o amenintare la adresa securitatii sale. "Exista potentialul pentru realizarea unui pas important in privinta relatiilor cu Rusia, care necesita o consolidare", a spus Levin.

"Unul dintre cele mai mari interese comune este amenintarea pe care Iranul o reprezinta, daca obtine arma nucleara ", a subliniat el. Un responsabil rus, citat de Interfax, a declarat miercuri ca Moscova a suspendat planurile de desfasurare a rachetelor Iskander in enclava Kaliningrad, avute in vedere ca o replica la desfasurarea elementelor scutului american.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea