Social

Scut antiracheta in Romania?

Romania ar putea fi una dintre locatiile favorite pentru amplasarea unei baze a scutului american antiracheta , dupa modelul celor din Alaska si California, care ar proteja atat Europa, cat si estul SUA, informa ieri ziarul "Washington Times". Polonia, Cehia si Ungaria sunt, de asemenea, luate in calcul pentru construirea bazei.
Potrivit sursei citate, o baza antiracheta amplasata in aceasta regiune ar oferi protectie impotriva rachetelor cu raza lunga de actiune lansate impotriva Americii de Nord si a celor cu raza medie de actiune care ar avea ca tinta Europa. Agentia care coordoneaza proiectul (Missile Defense Agency , MDA) ar dori ca noua baza sa fie construita in 2008, dar bugetul de care beneficiaza nu permite acest lucru. Oficialii de la Casa Alba incearca sa includa fondurile necesare pentru realizarea proiectului in bugetul pe anul 2007, astfel incat baza sa poata fi construita inainte de incheierea mandatului presedintelui George W. Bush.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea