Social

#scumpiri alimente #sarbatori #scumpiri

Scumpiri inainte de Sarbatori! Alimentele pe care trebuie sa dai mai multi bani

Comerciantii profita de apropierea Sarbatorilor de Iarna pentru a scumpi alimentele. Romanii vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a cumpara oua, fructe si legume proaspete.

Aceste alimente s-au scumpit inca din luna noiembrie, insa potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), preturile actuale sunt sub cele inregistrate in decembrie 2015.

Fata de luna octombrie, in noiembrie ouale s-au scumpit cu 6,63%, dar raman cu aproape 6% mai ieftine fata de finalul anului trecut. In acelasi timp, cartofii s-au scumpit cu 1,53%, dar pretul inregistrat a fost cu 3,32% sub cel din urma cu 11 luni. De asemenea, legumele si conservele de legume s-au scumpit cu 1,36%, dar au fost mai ieftine in noiembrie 2016 fata de decembrie 2015 cu 4,3%, potrivit libertatea.ro.

 

 

Totodata, fructele proaspete au inregistrat cresteri de preturi de 2,83% in noiembrie fata de octombrie. In schimb, citricele s-au ieftinit, in aceeasi perioada, cu 6,4%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea