Social

# scoli capitala #scenariu rosu # inchidere scoli #capitala

Scolile din Capitala, la un pas de a fi inchise complet!

Scolile din Bucuresti sunt la un pas de a intra in scenariul rosu. S-a ajuns deja la o rata de infectare de 2,66 la 1.000 de locuitori, iar numarul de infectari este in crestere, situatia devenind tot mai grava.

 

Cu toate acestea, Consiliul Municipal al Elevilor a transmis printr-un comunicat de presa ca Bucurestiul nu este pregatit pentru acest pas. Insa, aceasta decizie va fi luata de Comitetul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti.

Avand in vedere ca, in ultimele doua zile, rata infectarii a crescut cu 0,13, respectiv 0,14 cazuri in fiecare zi, daca trendul se mentine asemanator, scolile din Bucuresti ar putea trece exclusiv online. 

Cu toate acestea, sistemul de invatamant are multe hibe. Unii elevi se plang ca nu exista resursele necesare acestui tip de invatamant. Mai mult decat atat, mai mult de o treime din elevi sustin ca transmiterea cursurilor si a suporturilor de curs nu a fost realizata asa cum trebuie.

Premierul Ludovic Orban a declarat ca, daca va fi luata o astfel de decizie, va trebui sa se tina cont si de zonele focar din fiecare Sector al Capitalei, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea